Andrzej Kierzek

Andrzej
Kierzek

Urodził się 22 września 1959 r. w Koszalinie. Jest mieszkańcem Koszalina, żonaty, dwoje dorosłych dzieci. Absolwent Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie.

W 1983 r. uzyskał tytuł magistra inżyniera budownictwa ogólnego – konstrukcje budowlane. W latach 1983-1985 zatrudniony był na stanowisku starszego referenta w Wydziale Planowania Przestrzennego Urzędu Wojewódzkiego w Koszalinie, od 1985 roku do 1991 roku wykonywał pracę mistrza budowlanego, następnie kierownika budowy w Spółdzielni Budowlano-Mieszkaniowej „Akademicka” w Koszalinie.

Od 1 lutego 1993 r., przez 7 lat był zatrudniony w Urzędzie Miejskim w Koszalinie, kończąc pracę na stanowisku Kierownika Biura ds. Przetargów i Zamówień Publicznych.

Od 2005 roku prowadzi działalność gospodarczą – firmę „Kierzek” Przedsiębiorstwo Inwestycyjno-Budowlane Andrzej Kierzek (Działalność zawieszona w styczniu 2011 roku).

Powołany z dniem 1 stycznia 2011 r. na stanowisko Zastępcy Prezydenta Miasta ds. Polityki Gospodarczej Zarządzeniem Nr 12/40/10 Prezydenta Miasta Koszalina z dnia 31 grudnia 2010 r. i Zarządzeniem Nr 342/1505/13 z dnia 01 marca 2013 r. – wyznaczony na pierwszego Zastępcę Prezydenta Miasta.

Opis:

Oficjalnie bezpartyjny, związany z lokalną Platformą Obywatelską.

bezpartyjny/a
Z-ca prezydenta