Przemysław Krzyżanowski

Przemysław
Krzyżanowski

Urodził się 17 października 1966 roku w Szubinie. Jest mieszkańcem Koszalina, żonaty. Absolwent Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Słupsku, w 1990 roku uzyskał tytuł magistra historii.  W latach  1990-1993 był pedagogiem w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Koszalinie, następnie do 1996 roku kierował Środowiskowym Ogniskiem Resocjalizacyjnym Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Koszalinie.

Od 1 lutego 1996 roku jest zatrudniony w Urzędzie Miejskim w Koszalinie, przez cztery lata na stanowisku inspektora w Wydziale Edukacji, od 1 października 2000 roku – na stanowisku Dyrektora Wydziału Edukacji. W okresie od 4 marca 2008 r. do 31 stycznia 2013 r. – pełnił funkcję Zastępcy Prezydenta Miasta ds. Polityki Społecznej, następnie przez okres 2 lat pełnił funkcję Wiceministra Edukacji Narodowej.

Powołany z dniem 30 stycznia 2015 roku na stanowisko Zastępcy Prezydenta Miasta Zarządzeniem Nr  25/75/15 Prezydenta Miasta Koszalina z dnia 30 stycznia 2015 roku.

Platforma Obywatelska
Z-ca prezydenta